tiistai 16. kesäkuuta 2015

Linnuntietä maailman ympäri 4-8


Olin teillä tietymättömillä viikon ja nyt tuleekin vähän enemmän linnuntietä.Ensimmäisenä  Räystäspääsky(Delichon urbica).Lintu on meille kaikille Suomalaisille tuttu,mutta maa,jonka tähän yhdistän: DUBAI,ei varmastikaan monille.Dubaihan on ökyrikas valtio,jossa miehetkin kulkevat "yöpaidoissa" keskellä päivää!

Räystäspääsky-Dubai.
 
Erithagus Rubecula-PUNARINTA.Minun Punarintani sijoittuu Pietariin.Koskaan en ole Pietarissa käynyt,mutta LENINGRADISSA kyllä.Montakin kertaa.Se kaupunki on kaunis,jos osaa katsoa sitä silmällä,joka unohtaa kaiken muun,mikä liittyy yleensä Venäjään.
 
Punarinta-Pietari.
 
 
 
Flamingo(Phoenicopterus roseus)
Flamingoja oli Korkeasaaressa,mutta muutama vuosi sitten kaikki kuolivat yllättäen,eikä kai vieläkään ole selvyyttä kuolinsyystä.Mutta nämä hienot linnut asustavat Afrikassa ja Aasiassa pääasiassa.Aikuinen lintu painaa kahdesta neljään kiloon.Siipien kärkiväli on 140-155 cm.Siis ei mikään pieni sirkuttaja! Flamingon sijoitin KIINAAN.(sieltä sain juuri sunnuntaina tuliaisina pienen pehmolelu-pandan)
 
Flamingo-Kiina.
 
 
Gallus Gallus domestikus-KANA.Kanalintujen lahkoon kuuluva kesytetty lintu,sen tuntevat kaikki ja sen tuotokset varsinkin.Kanani sijoitin Tukholmaan.Se kaupunki oli viikonloppuna niin ajankohtainen kuninkaalisten häiden pitopaikkana ja kohta taas tuli maailmaan yksi pieni kruunupääkin.Kyllä ne tietää Ruotsalaisetkin,mistä ne munat tulee....
 
Kana-Tukholma.
 
HAIKARA(ciconiiformes).Suomessa tavataan kolmea lajia haikaroita.Mökkijärvelläni,Sääksjärvellä on nähty sillointällöin harmaahaikaroita,jotka kuitenkaan eivät siellä pesi.Viime viikon oli matkalla VIROSSA ja siellä kaulushaikarat ovat tuttu näky.Matkalla Haapsaluun,jossa oleskelin,on tien vieressä 3 haikaranpesää.Yksi niistä on tolpan päässä,johon on kiinnitetty lukematon määrä nauhoja ja tarina kertoo niiden olevan hääparien sitomia.Mitä korkeammalle nauhat saa sidottua,sitä lapsirikkaampi parista tulee.Eli se siitä perhesuunnittelusta!
 
Haikara-Viro.
 
 

7 kommenttia:

 1. Nytpä olet pitänyt aika vauhtia yllä ja olet mennyt matkanjohtajaa edelle. :)
  Hienoja, hauskoja kortteja olet tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi,Aino! Kun pääsin vauhtiin,en voinut lopettaa,enkä jättänyt kortteja odottelemaan sopivaa päivitystä.

   Poista
 2. Kiva haaste, kivoja kortteja ja kivaa on lukea myös jokaisen henkilökohtaista matkakertomusta.
  Eilen sain vihdoinkin tämän kuukauden ATC-kortit postiin. Kuori oli valmiina jo perjantaina ja silloin se oli tarkoitus postittaa, mutta...
  Jospa tekis jo nyt heinäkuun kortit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisipa alkaakin ja pianhan se jo onkin,se heinäkuu.....

   Poista
 3. Oletpas tehnyt jälleen kauniit kortit!

  Hyvää juhannusta sinulle!

  VastaaPoista
 4. Mukavia katsella ja lukea nämä lintubongauksesi.
  Hyvää juhannusta sinulle.

  VastaaPoista
 5. Suloisia kortteja. Hyvä idea nuo kartat

  VastaaPoista